Den 25. april 2012 fik Bornholms Regionskommune ny hjemmeside, baseret på Sharepoint 2010. Hjemmesiden sætter borgeren 100 % i centrum og det har været det altoverskyggende fokus helt fra starten af projektet og samarbejdet.

“Den nye webside er meget anderledes end den velkendte. Den nye skal gøre det lettere for borgerne at søge - og finde - hvad de søger på den kommunale webside (…) der er også lagt vægt på at lette borgernes vej til at kunne betjene sig selv via internettet” sagde borgmester Winni Grosbøll ved lanceringen.

Det der fanger blikket når man klikker ind på hjemmesiden www.brk.dk er en stor søgeboks i midten af siden. Kommunen blev inspireret af Google og her er det meningen at borgerne skal skrive hvad de har brug for i stedet for at lede efter det blandt en endeløs række af menuer. Det formindsker støjen og giver brugerne den hjælp de står og har brug for meget hurtigt. Den centrale søgefunktion er et klart tegn på at der er taget højde for borgernes behov i opbygningen af sitet, fremfor hvad der måske giver mening for kommunens ansatte.

Udover det funktionelle er der også lagt vægt på en synsmæssig lækker oplevelse. Kommunens hjemmeside trængte til et mere tidssvarende look, så Valtechs kreative team blev også involveret i løsningen og leverede et enkelt design der støtter op om ”less is more”konceptet, igen for at reducere støj.

Den nye hjemmeside er en vigtig brik i kommunens digitaliseringsstrategi. Planen er at hjemmesiden skal være borgerens første valg i kontakten med kommunen. Borgerne skal benytte sig at de selvbetjeningsløsninger, der stilles til rådighed via hjemmesiden og borger.dk. Det kræver selvfølgelig at borgerne kan finde det de søger efter, og den nye søgemaskine giver mulighed for at tune søgningerne så borgeren kun ser relevant indhold, og jo mere man bruger søgemaskinen des bedre bliver den til at foreslå relevant indhold.

Næste opgave bliver at optimere hjemmesiden, især navigations- og søgefunktioner skal optimeres så borgerne oplever hvor let det er at søge og finde information. Hvis borgerne er tilfredse og bruger hjemmesiden som første valg har kommunen opnået et af deres største mål ved den nye hjemmeside. Helt konkret er et af målene at 30% af alle borgertransaktioner skal foretages online via selvbetjeningsløsninger i 2014. Bornholms Regionskommunes nye hjemmeside er bygget på Sharepoint 2010 i samarbejde med Valtech

Mere information:

Link til it Partner på løsningen: Valtech www.valtech.dk

Link til Bornholm Regionskommunes hjemmeside: www.brk.dk