Situation
DTU Kemi skiftede fra VMware til Microsoft Hyper-V i foråret 2012. I den forbindelse opdagede it-afdelingen Microsoft Virtual Machine Manager Self Service Portal (VMMSSP). Self-Service var ikke et krav til den nye virtualiseringsløsning, men portalen har store perspektiver i DTU Kemis forsknings- og laboratoriemiljø.

Hurtigt flyvefærdige med Hyper-V
Formålet med at skifte til Hyper-V var egentlig arkitektonisk. DTU Kemi har en Microsoft-baseret infrastruktur og ønskede at integrere sin løsning fuldt ud.
- Planen har hele tiden været at skifte til Hyper-V, når vores VMware-licenser udløb i 2012. Men vi kom hurtigere i gang end forventet, fordi vi fik en gratis PoC gennem solvo it, fortæller Bo Sørensen.
Han er it-chef i DTU Kemi og brugte solvo it til at designe det nye Hyper-V cluster.
Instituttets teknikere har stor erfaring med at virtualisere. Derfor har de ikke haft svært ved at omstille sig til Hyper-V. Efter en uges kursus samt tre arbejdsdage med solvo it, var de flyvefærdige til at arbejde med teknologien.
- solvo it overførte blandt andet viden til os om Best Practice og Management af Hyper-V, så vi kan sagtens selv sætte PoC’en i produktion. Vi kunne også godt have lavet om i solvos set-up, men det har nu ikke været nødvendigt, siger Bo Sørensen.

Self-Service er en ekstra gevinst
DTU Kemi vurderer, at Hyper-V dækker instituttets behov 100 procent. Teknologien giver de samme muligheder som VMware med alt fra clusters og storage til at patche servere og opnå redundans. Management er central og brugervenlig med System Center Virtual Machine Manager (SCVMM).
- solvo viste os også Self-Service portalen i SCVMM, og den ser ret fornuftig ud, mener Dan Seegert Hansen, System Administrator i DTU Kemi.
Det er en valgfri komponent i SCVMM, som integrerer Hyper-V med Microsoft Cloud. Dermed kan instituttets forskere selv oprette servere, hvor de for eksempel kan teste applikationer og køre simulationer. I SCVMM 2012 bliver det også muligt at oprette services og applikationer.
It-afdelingen skal blot lave et template og tildele rettigheder. Resten finder brugerne automatisk ud af. De kender jo allerede interfacet til Windows 7 og Windows Server 2008.
Self-Service portalen er en ekstra gevinst ved at udskifte den nuværende VMware-løsning.
- VMware giver ikke den samme mulighed for Self-Service. Det er en ekstra feature, som skal tilkøbes. Derfor er det mere tungt at arbejde med Self-Service i VMware. Og dyrere, slutter Bo Sørensen.

Læs flere spændende cases her

Gratis testmiljø og design

Virtualiser dine servere med Microsoft Hyper-V

Spar tusindvis af kroner ved at virtualisere dine servere med Microsoft Hyper-V. It-konsulenthuset solvo it leverer netop nu dit testmiljø og overordnede design uden beregning. Du skal blot bruge dem til også at installere din nye virtualiseringsløsning efterfølgende.

Solvo it er Microsoft Gold Certified Partner og specialister i Microsoft Hyper-V.

Kontakt

Aftal et gratis uforpligtende møde med Lau Robdrup, Account Manager i solvo it, på tlf. 70 20 55 90 eller salg@solvoit.com

Mere info

Læs mere om tilbuddet på solvoit.com

DTU Kemi har allerede haft stor gavn af tilbuddet - se aktuel case

Hyper-V er 18.500 kr. billigere om året per virtuel maskine end VMware – se analyse