Kommune får SharePoint-baseret LIS

Automatisering, afskaffelse af manuelt arbejde og en fornuftig økonomi var bare nogle af kravene, da Frederiksberg Kommune sendte sit Ledelsesinformationssystem (LIS) i udbud. Udbuddet blev vundet af en Microsoft-partner, Bridgeconsulting, som nu skal samle hele Ledelsesinformationssystemet.

Hidtil har medarbejdere i Frederiksberg Kommune siddet med forskellige løsninger, blandt andet Microsoft Excel, til rapportering. Rent praktisk har det betydet, at rapporteringen har fungeret decentralt og data er blevet opdateret manuelt rundt omkring i kommunens afdelinger – noget som har været unødigt tidskrævende for mange medarbejdere.

Gennemsigtighed med central løsning

Udgangspunktet for kommunen var derfor at automatisere hele rapporteringsprocessen fra centralt hold og have mulighed for Self-Service BI, hvor brugerne selv kan forsyne sig med de nødvendige analyser og rapporter i et meget brugervenligt interface. Og i denne sammenhæng spiller økonomien en rolle.

Kommunen sparer tid på det nye ledelsessystem, så de enkelte ledere får direkte adgang til de relevante data og slipper for at bladre statiske PDF-rapporter igennem. Det skaber gennemsigtighed i hele organisationen og giver lederne et bedre grundlag at træffe beslutninger på.

Frederiksberg Kommunes nye LIS forventes at blive taget i brug i januar 2012, og til den tid kan knap 600 brugere få adgang til de rette værktøjer på hver deres login.

Hvis du vil vide mere om Business Intelligence

Kontakt direktør Christian Andersen fra Bridgeconsulting på cma@bridgeconsulting.dk eller 7026 3670 for at høre mere om, hvordan en lignende løsning kan systematisere og strømline ledelsesinformationerne i din organisation. For mere generel information om Business Intelligence, kontakt produktchef Lars Bo Granath fra Microsoft på larsbg@microsoft.com