Februar 2011

I tider med stram økonomi kan det være fristende at overveje software med gratis licenser, som for eksempel Openoffice. Erfaringerne viser dog ofte, at besparelserne på licenserne hurtigt bliver ædt op af ringere produktivitet. Det oplevede man eksempelvis i den norske kommune Sarpsborg.

Sarpsborg sparer 15 millioner med MS Office

Ifølge it-avisen Version2 beregnede Sarpsborg kommune i 2005, at man ville kunne spare 4 millioner kr. om året ved at vælge Openoffice. Godt fem år senere har Sarpsborg kommune måttet konstatere, at open source-løsningen gik ud over medarbejdernes muligheder for at samarbejde, og at integrationen til de eksisterende fagsystemer var problematisk. Eksempelvis gav Openoffice ikke mulighed for, at medarbejderne kunne se hinandens kalendere.

Derfor valgte kommunen for nylig at skifte tilbage til Microsoft Office. Det har gjort medarbejderne mere effektive, og foreløbig regner man med, at kommunen vil spare 15 millioner om året – efter at licenserne er betalt.

Begrænset support til open source-løsninger

Også i det norske amt Akershus har man oplevet problemer ved at skifte til de åbne licenser. Her havde man rullet Openoffice ud på 20.000 skoleelevers pc’er. Det var dog svært at få Openoffice til at integrere med andet pædagogisk software, og supporten fra leverandørerne var ikke tilstrækkelig til, at man kunne løse problemerne. Derfor har amtet netop besluttet, at eleverne igen skal tilbage på Microsoft Office. Ifølge amtets it-chef, Per Magne Aadnøy, brugte man simpelthen for meget tid på support. Det skriver Version2 i en artikel fra 13. januar 2011.

Vil du vide mere, kan du læse artiklerne i deres fulde længde:

Sarpsborg sparer 15 millioner

Norsk amt dropper Openoffice

Du er også velkommen til at kontakte Linda Timm, Office Client Product Manager, på 4567 8459 eller ltimm@microsoft.com for at få en snak om fordelene ved at vælge en Microsoft-løsning frem for en open source-licens.

Kilde: Version2.dk