March, 2014

Posts
 • Social, big data og search i Office 365

  På SharePoint-konferencen, der netop har fundet sted i Las Vegas, præsenterede vi nye oplevelser, der vil styrke samarbejde og kommunikation på fremtidens arbejdsplads. Nye sociale funktioner, big data og søgemuligheder til Office 365 samt nye udviklingsværktøjer til mobile løsninger, browsere og Office-enheder, er blandt nyhederne.

 • Nye forretningsapps og devices: Lær at lave din egen Windows 8 app

  Du behøver ikke have teknisk indsigt for at udvikle en app til din Windows 8 pc, tablet eller Windows Phone. Microsoft har netop lanceret et værktøj, der gør det nemt selv at udvikle apps. I dette nummer af Essens ser vi nærmere på de nyeste forretningsapps og devices, der kan gavne din virksomhed og gøre dine medarbejdere mere produktive. Mød også Nokias første tablet samt seneste tablets fra Lenovo og Panasonic, der gør arbejde på farten nemmere og sjovere.  

 • Teknologi gør os stærkere

  Hvad er teknologi? Og hvad kan vi egentlig udrette med teknologi? Teknologi kan i dag bringe os tættere sammen og gøre verden mindre. Teknologi kan give helt nye muligheder for mennesker med en sygdom, som ellers havde mistet håbet. Teknologi kan give stemme til folk uden stemme,  kommunikation til mennesker uden hørelse og bevægelse til mennesker, der ikke kan bevæge sig.

 • Enkel BI giver helt ny indsigt i data og forretning

  Power BI til Office 365 gør det supernemt at overskue, samkøre og visualisere store datamængder fra hele organisationen. Det er ganske enkelt Business Intelligence, der fungerer – uanset om man er Excel-ekspert eller ej – og som gør det muligt at danne sig et enestående overblik. Ikke bare med grafer og kurver, men også betragtet geografisk eller hvordan man nu har lyst. Og det hele kan foregå i skyen, så det er nemt at dele indsigten med kollegerne, uanset om de sidder ved skrivebordet eller hos en kunde.

 • Store muligheder når Windows Server 2003 skal pensioneres

  Mellem 75.000 og 100.000 danske servere kører stadig Windows Server 2003. Men til juli næste år lukker supporten til det aldrende system, og der kommer ikke flere patches eller sikkerhedsopdateringer. Så det er en god idé at forberede skiftet til Windows Server 2012 R2 og få overblik over de massive forretningsmæssige fordele, der er i vente. 

 • Analyse af Big Data bag forberedelserne til fremtidens el-net

  Et af landets største energiselskaber – SEAS-NVE – undersøger, hvordan SQL Server 2014 og ekstraordinært effektiv udnyttelse af tilgængelig hukommelse kan være med til at forberede fremtidens intelligente el-net. Det sker bl.a. ved at optimere behandlingen af store datamængder fra 380.000 elkunder i timen – uden behov for ekstra hardware eller systemkapacitet. Systemet kører direkte i Windows Azure, så man frit kan prøve nye funktioner med begrænsede investeringer og uden at forstyrre eksisterende drift.

 • Helly Hansen får stabilitet og sparer kostbar rejsetid

  Med Office 365 har Helly Hansen vekslet omfattende mail- og telefonproblemer til stabil drift og konstant adgang til mail, uanset hvor de ansatte måtte befinde sig på kloden. Det giver samtidig it-afdelingen langt mere tid til at udvikle nye løsninger og services, fordi man ikke konstant skal løse systemproblemer. Samtidig har Lync givet de ansatte smag for videomøder, hvilket sparer tid og penge til rejser. 

 • To IT-folk sikrer millioner af varme pizzaer fra Domino’s

  Hvis bestillingssystemet går ned i en af butikkerne hos Domino’s Pizza, mister indehaveren let en tredjedel af dagens omsætning. Så der var god økonomi og massive fordele ved at skifte et ustabilt system baseret på lokale servere ud med virtualiserede maskiner på Hyper-V. Faktisk fungerer løsningen så godt, at blot to personer i dag kan styre 15.000 virtuelle maskiner – og antallet af fejl, servicekald og nedbrud er faldet dramatisk.

 • Big Data rummer stort potentiale blandt danske virksomheder

  Nye undersøgelser fra EU og Erhvervsstyrelsen viser, at Big Data spås en stor fremtid blandt danske virksomheder. Og man behøver ikke længere lave store nye investeringer i datacenter samt front-end løsninger, for at få indsigt i nye og gamle data.

 • Offentlig styrelse får selvbetjenings-BI-løsning

  Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme har behov for et centralt miljø til udvikling og vedligeholdelse af rapportering til alle interessenter i organisationen. Løsningen skal være let tilgængelig og brugerstyret, og selvbetjening skal optimeres, så medarbejderne nemt selv kan foretage rapportering og ledelsen hurtigt kan skabe sig overblik over forretningen. Styrelsen har således fået en BI-platform bestående af Microsoft SharePoint og SQL 2012, som er implementeret af BI-eksperten Rehfeld.

 • Ny spændende version af Microsoft Dynamics AX 2012 på vej - Deltag i Online Launch Event den 10. april kl. 16

  Hør hvordan andre virksomheder oplever vækst ved at differentiere sig fra konkurrenterne ved at have en ERP-løsning, der støtter virksomhedens forretningskritiske beslutninger. Førende mærkevareleverandører fortæller, hvordan de bruger den nye Microsoft Dynamics AX 2012 R3 til at give fantastiske kundeoplevelser hele tiden. Nyhederne i AX 2012 R3 er bl.a. ny funktionalitet inden for Warehouse og Transportation Management, Retail/POS, Management rapporter.

 • Danmarks Miljøportal fik langt mere plads til udvikling

  Med Windows Azure har Danmarks Miljøportal været i stand til at frigøre så mange ressourcer, at man har fået bedre muligheder for at udvikle nye tjenester og services til gavn for bl.a. stat, regioner og kommuner – endda i en periode med mindskede budgetter. Det skyldes primært lavere omkostninger til storage, øget fleksibilitet og langt mindre administration.

 • Fra Unified Communications til Universal Communications

  På den årlige Lync-konference, som netop er blevet afholdt i Las Vegas, præsenterede Microsoft en ny vision for fremtidens kommunikation – nemlig Universal Communications. Se hvordan den vision gavner din arbejdsplads, og læs om de vigtigste nyheder inden for Lync, Skype og Exchange her.

 • Nu ophører Windows XP support

  Det kan være svært at overskue og afsætte ressourcer til at opgradere it-systemer. Men faktum er, at support og opdateringer til Windows XP ophører fra den 8. april 2014. Derfor bør alle virksomheder og offentlige instanser opgradere til Windows 8.1 hurtigst muligt. Læs her hvordan I nemmest kommer igennem opgraderingen til en moderne, produktiv og ikke mindst sikker it-platform.  

 • Nye Dynamics-værktøjer optimerer marketingkampagner, kundeservice og udnytter sociale medier

  Tænk hvis vi kunne nå vores kunder bedre gennem mere målrettede markedsføringskampagner, yde bedre kundeservice ved at møde kunderne hurtigt og effektivt på de sociale platforme, og samtidig forstå vores kunders reaktioner på produkter og brands ved at lytte. Nye værktøjer fra Dynamics CRM gør dette muligt.  

 • Red Barnet styrker internationalt samarbejde med Office 365

  Red Barnet i Danmark er en del af den verdensomspændende organisation Save the Children International, der opererer og samarbejder på tværs af 120 lande. For at optimere kommunikation og samarbejde på tværs af landegrænser, har Red Barnet udarbejdet en vision for at skabe en digital arbejdsplads. Børnerettighedsorganisationen har derfor fået Office 365 med mail, dokumenthåndtering, intranet og chat, der giver nemmere adgang til kollegaer, dokumentdeling og mere effektiv kommunikation. 

 • Legetøjskoncern øger produktiviteten med Windows 8.1

  Den danske legetøjskoncern TOP-TOY, der indkøber og distribuerer legetøj til butikskæderne BR og TOYS”R”US, har udskiftet Windows XP med Windows 8.1. Højere produktivitet, bedre performance på pc’er og et standardbaseret moderne system er blandt de vigtigste begrundelser for TOP-TOYs opgradering. TOP-TOY har nu fået en fremtidssikret platform, hvor alle medarbejdere kan arbejde mere simpelt og produktivt på den nyeste teknologi. 

 • Byg hurtigt flotte Windows 8-apps – uden at kode en eneste linje

  Et nyt og gratis Microsoft-værktøj kaldet ”Project Siena” – gør det nemmere end nogensinde før at udvikle flotte basale forretningsapplikationer, også for dem der aldrig har kodet så meget som en eneste linje i deres liv. Project Siena er desuden et ekstremt velegnet værktøj, hvis man vil lave fungerende skitser, der viser virksomhedens udviklere præcis, hvilken applikation eller service der er behov for.