Dansk Microsoft TechNet Blog

Nyheder og teknisk indsigt for danske it-professionelle

Gratis sikkerhedssoftware fra Microsoft

Gratis sikkerhedssoftware fra Microsoft

  • Comments 1
  • Likes

I dag annoncerer Microsoft den nye GRATIS antimalware klient til almindelige forbrugere. I første omgang udkommer Microsoft Security Essentials, som produktet hedder, i en BETA version, som kan hentes på websitet http://www.microsoft.com/protect/default.mspx den 27. juni 2009; begrænset til de første 75.000 brugere der klikker download. Venligst ændre sprog i browseren til fx. EN-US inden download (tak!).

Den gratis antimalware klient har tidligere gået under kodenavnet ”Morro” internt i Microsoft, men bliver som sagt nu re-brandet til Microsoft Security Essentials (MSE)

Microsoft Security Essentials (MSE) kommer til at indeholde helt den samme antimalware scanner som vores Forefront Client Security (FCS) gør – dvs. den vil beskytte og scanne imod: Virus, spyware og ”Rootkits” (en slags spyware).

MSE er IKKE beregnet til virksomheder og andre større organisationer, men kun til hjemmebrugere. Dvs. MSE kommer ikke til at understøtte nogen form for Central Management eller integration til NAP eller Group Policy eller Security State Assesment m.m.. Dette er stadig forbeholdt FCS!

MSE bliver udbudt som et stand-alone produkt og bliver IKKE default leveret med Vista/Win7 - ligesom Defender gør. Hvis man vil bruge MSE, behøver man ikke længere Defender, fordi MSE dækker bedre end Defender.

I første ½-del af 2010 udkommer i MSE RTM versionen, der er den færdige version til hjemmePC'en. Udover dette formål údkommer MSE endvidere som et anti-malware produkt til Home-server.

Microsoft Danmark 

Morten Juul Nielsen                                                                                                                                

produktchef

 

Comments
Your comment has been posted.   Close
Thank you, your comment requires moderation so it may take a while to appear.   Close
Leave a Comment