Microsoft Uddannelse

Vi arbejder for at tilbyde attraktive produkter, løsninger og programmer, der kan styrke anvendelsen af it i undervisningen. Teknologien åbner spændende muligheder, som kan hjælpe i det daglige arbejde og styrke samarbejdet mellem undervisere og elever.

October, 2011

Posts
 • Pionererne fra Helsingør viser at it-løft kræver både hårde og bløde investeringer

  Af Julich Wiberg, salgschef 8.000 netbooks, 600 Smartboards og trådløs netværk i alle undervisningslokaler. Det er nogle af de hårde tal for Helsingør Kommunes investering i skole-it. En imponerende satsning, kommunernes betrængte økonomi taget i betragtning. Og så skulle lykken vel være gjort? Nej, investeringer i udstyr gør det ikke alene. Kompetenceløft og kommunikation skal integreres i pakken. Det viser erfaringerne fra de nordsjællandske pionerer, som dette temanummer af nyhedsbrevet handler om.

 • Skoleleder i Helsingør: It-investeringen skal løfte didaktik og læringsmiljø

  Af Aslak Gottlieb, undervisningskonsulent - ”Springet er ikke teknologisk – det er didaktisk.” Udtalelsen kommer fra Tommy Sørensen, som er ankermand i Helsingør Kommunes store it-satsning på skoleområdet. Budskabet kan virke lidt overraskende taget i betragtning, at selve investeringen i udstyr og infrastruktur muligvis er den største herhjemme hidtil. Men som skoleleder på Nordvestskolen i Helsingør må Tommy Sørensen vide, hvad han taler om. I dette interview fortæller han overordnet om projektet og perspektiverer det til hverdagen blandt kollegerne til skolen.

 • Rundt om et 1:1 netbook-projekt

  Af Torben Andersen, teknologirådgiver

  Helsingør Kommunes it-satsning på skolerne er udtryk for en ny og ambitiøs it-tænkning med fokus på didaktik og faglighed. Men der er naturligvis også en række tekniske krav, der skal håndteres, når man øger antallet af pc’er med faktor 3, 4 eller 5. Denne artikel handler om de vigtigste udfordringer, en så stor it-udrulning som den i Helsingør medfører.

 • Pædagogisk it-kompetenceudvikling løftes i partnerskab med leverandøren

  Af Aslak Gottlieb, undervisningskonsulent

  De hårde it-investeringer giver kun afkast, hvis de følges op af bløde investeringer i kompetenceudvikling og videndeling. Leder af Uddannelseshuset i Helsingør, Jørgen Jensen, fortæller i dette interview, hvordan Helsingør Kommune i partnerskab med Microsoft løfter 600 læreres it-faglighed med workshops, træning og videndeling.

 • Red Barnet udvider webetisk online-rådgivning til børn og unge

  Børn og unge i Danmark kan nu for første gang på Facebook få hjælp til at tackle problemer og udfordringer med bl.a. net-venner, -kærester, mobning og chikane via Red Barnets online rådgivning.

 • Skype og den virtuelle it-vejleder

  v/David Garde-Tschertok, pædagogisk uddannelseschef

  Med fx Messenger, Skype og Lync kan man over nettet undervise en gruppe elever, som sidder et helt andet sted. Med webcams i begge ender og en storskærm i elevenden, er det muligt at gennemføre en workshop om fx hjemmesideproduktion eller avanceret PowerPoint-formidling. Læs om konkrete erfaringer med projektet på detdigitalepenalhus.net

 • Netværksbaserede kompetenceløftsformer – input fra Microsofts pædagogiske netværk.

  Af David Garde-Tschertok, pædagogisk uddannelseschef

  De traditionelle kompetenceløftformer slår ikke til, når det gælder it i folkeskolen. It-kørekortets dage er talte og de klassiske kurser er udrangerede. Både fordi den teknologiske forandring går så stærkt og fordi de ikke tager højde for forankringen. I Microsofts pædagogiske it-lærernetværk, har vi fokus på, hvordan man udnytter dygtige læreres evner til at løfte kompetencerne generelt på skolen. Erfaringen viser, at den største gennemslagskraft fås ved at flytte kompetenceløftet helt ud i undervisningen. Dermed bliver både it-stærke lærere og elever centrale i den nødvendige udvikling af daglig praksis på skolen. Se videooplægget til seneste møde i netværket her.

 • Arrangementer

  Kommende arrangementer:

  Uddannelsesforum 2011
  Mød Microsoft, partnere og især kig på læringscafeens program
  8.-9. nov. 2011, Bella Centeret, Kbh.