The Deployment Guys

Helping to deploy your world automagically...

MDT Debugger 2.1

MDT Debugger 2.1

  • Comments 13
  • Likes

As some of our regular readers will have seen, I released version 2.0 of the MDT Debugger a short time ago.  This version 2.1 is just a minor update with the following changes/improvements:

  • Fixed a bug in the output window that caused some process output not to be captured and displayed
  • Added a button that opens the folder containing the log files
  • Added a button that allows you to view the contents of VARIABLES.DAT (very helpful with your debugging!)

 

 

Don't forget that since version 2.0, the MDT Debugger should work in WinPE.  As always, if you find any problems with this version or have a feature suggestion please let me know via the comments box at the bottom. 

 

This post was contributed by Daniel Oxley, a Senior Consultant with Microsoft Services UK

Disclaimer: The information on this site is provided "AS IS" with no warranties, confers no rights, and is not supported by the authors or Microsoft Corporation. Use of included script samples are subject to the terms specified in the Terms of Use

Attachment: MDTDebugger.zip
  •   As some of our regular readers will have seen, I released version 2.0 of the MDT Debugger a short

  •   As some of our regular readers will have seen, I released version 2.0 of the MDT Debugger a short

  • hi, well this tool is very useful but i've found out some bugs, for example sometimes the debugger return a error code then when i press the Return Error Code buttom doesn`t work, pls, fix it quickly.......

  • Read the original post here. This post was contributed by Daniel Oxley , a Senior Consultant with Microsoft

  • On running ZTIBIOSCheck.wsf, I get an AutoIt Error:

    Line 3118 (File "IMAGE\Deploymentshare$\CUSTOM_MDTDebugger.exe"): Error: Variable used without being declared

    The command line in the "Command Line Received Box" is: cscript "IMAGE\Deploymenshare$\Scripts\ZTIBIOSCheck.wsf"

    Any ideas?  It's running under WinPE, fyi.

  • Combien de temps avez-vous perdu à essayer des scripts personnalisés lors d’un déploiement

  • Hi Rob, I have been trying to reproduce this but have been unable.  Can you try this with a different script?  Perhaps this is particular to ZTIBiosCheck..

    Daniel

  • I've had this tool sitting in a folder on my laptop half-finished for a few months but after a particularly

  • I've had this tool sitting in a folder on my laptop half-finished for a few months but after a particularly

  • Can we please have a 64-bit version of the debugger.  The current version will not work in 64-bit WinPE.

  • Hi Daniel,

    I would also need a 64 bit version of the debugger. When I am trying to launch the debugger under Windows 8 x64 WinPE environment, I get this error: "The subsystem needed to support the image type is not present".

    Thank you

    Cristian

  • Can i use this when i use a "install application", i have a vbs and a batchfile. Put it under the install application in MDT2010.

    Your debugger goes before the custom script a user made but can it also beiing used with install a application and how?

  • Hi,

    I have made a batchfle which i run in mdt2010 in the task sequence as a application. Choosing add - general - application and then point out to the application that is in the application section of MDT. All this does is on the end of mdt script it runs this batch and vbs, but this failes.

    The question is can i run this debugger script also with a application in stead of before a script?

Your comment has been posted.   Close
Thank you, your comment requires moderation so it may take a while to appear.   Close
Leave a Comment