Windows Server 2012 Remote Desktop Services (RDS)

Som en del af forarbejdet omkring Windows Server “8” (nu kaldet Windows Server 2012) talte vi med både kunder og partnere for at input omkring hvilke nye funktioner vi skulle inkludere og hvilke ”smertensbørn” vi skulle fikse i Remote Desktop Services (RDS). Kender du ikke RDS? Måske er en kort introduktion på sin plads!

RDS er en “workload” (funktionsområde) i Windows Server, som giver brugeren mulighed for at koble op til ”virtuelle” desktops, session-baserede desktops og ”RemoteApp” programmer.  RDS fornemste opgave er at centralisere og kontrollere både de applikationer og data som virksomhedens ansatte har brug for til at udføre deres job fra en række forskellige enheder, som bruges af dem. 

fra vores møder med kunder over hele verden fik vi en masse feedback omkring specielt 3 områder:

 1. RemoteFX er en utrolig populær løsning på “afspilning” af højkvalitetsvideoer og grafik generelt, men den underliggende protokol (RDP) kunne ikke levere en god oplevelse over Wide Area Networks (WANs) og ”ustabile” netværk.
 2. Session og Virtual Machine (VDI) infrastrukturen er kompliceret og dyrt og
 3. Administrationen lader sig en del tilbage at ønske!

I Windows Server 2012 adresserer vi alle tre områder. I denne artikel vil jeg gennemgå RemoteFX delen. 

I Windows Server 2012 har vi gjort RemoteFX dramatisk bedre over en WAN forbindelse og samtidig sikret en bedre balance mellem skala (på værtssiden) og reduceret båndbredde.  Her er lidt om nogen af forbedringer:

 • Adaptiv grafik.   I den nye version inkluderer vi optimerede codecs til både multimedia, stillbilleder og tekst og vi anvender det bedst codec i stedet for at anvende det samme generiske codec til alt!  Vi har også forbedret caching samt tilføjet understøttelse af progressiv rendering.  Progressiv rendering gør det muligt for RemoteFX at levere en mere responsiv ”oplevelse” også over et netværk med ringe båndbredde.
 • Intelligent transportsystem.  Vi understøtter både UDP og TCP.  UDP giver en bedre oplevelse over WAN netværk men er desværre ikke altid muligt, afhængig af hvilke routers og firewalls der anvendes.  RDP vil automatisk anvende TCP når UDP ikke kan anvendes for at sikre forbindelsen og den maksimale oplevelse.
 • Optimeret Media Streaming.  Vi anvender et nyt codec som reducere behovet for båndbredde (i nogen til tilfælde op til en reduktion på 90%) samtidig med at vi stadig leverer en god oplevelse.
 • Adaptiv Netværks Auto Detect.   I denne version behøver brugeren ikke længere at sætte netværkstypen i Remote Desktop Connection programmet: vi finder automatisk den rigtige netværkstypen og vi tilpasser automatisk hvis netværket ændre sig.
 • DirectX11 understøttelse med vGPU.   I Windows Server 2008 R2 SP1, introdukserede RemoteFX Virtual GPU (vGPU), som gav DirectX 9 applikationssupport og understøttelse af ”Aero” temaet i Windows Vista og Windows 7 for virtuelle maskiner som afvikles på Hyper-V servere med fysiske GPU’er.  I Windows Server 2012, har vi udvidet vGPU funktionaliteten og alle Windows 8 virtuelle maskiner kan udnytte en DirectX 11 GPU, enten emuleret eller i software (softGPU) når der ikke er en GPU på værtssystemet eller para-virtualiseret og hardware-accelereret (vGPU) når der er et DirectX11 kompatibelt grafikkort på værtssystemet.
 • Single Sign-On.  I Windows Server 2008 R2 kan du konfigure en RDS opsætning, sådan at brugerne kun skal indtaste deres adgangsoplysninger en gang, når de kobler op imod RemoteApps eller hosted desktops. Desværre er det ikke nemt at sætte det op. I Windows Server 2012 har vi gjort det meget nemmere ved at fjerne behovet for multiple certifikater. Vi har også gjort det muligt at lade brugere, der allerede er logget ind på domænet fra en ”domæne” enheder kan koble på uden at skulle indtaste brugernavn og kodeord.
 • Multi Touch.  Vi understøtter fuld ”remoting” af gestik (f. eks. pinch og zoom) mellem klient og værtssystemet med op til 256 berøringspunkter.  Dette giver en konsistent oplevelse, når du anvender en ”touch” enhed lokalt eller over RemoteFX. 
 • USB Redirection. I Windows Server 2008 R2 SP1 we supporterede vi kun USB isokron ”remoting” for VMs med vGPU support.   Vi har nu tilføjet support for både sessions og fysiske værtssystemer.
 • Metro-style Remote Desktop.  I Wndows 8’s app store har finder du en ny ”Metro-style” RDS app.

Der er masser af andre forbedringer og nyheder i RDS versionen i Windows Server 2012. I en kommende artikel beskriver jeg forbedringerne vi har foretaget I VDI og administrationen af RDS/VDI.   Du kan naturligvis læse mere på RDS Bloggen.