For mig personligt er dette ekstra spændende! Dette er den foreløbige kulmination på en række af de projekter, jeg var med til at starte som planlægger i Windows divisionen i Redmond for et par år siden. Jeg glæder mig utroligt meget til at vise dette produkt from over de kommende måneder.

I går viste chefen for Windows Division, Steven Sinofsky, for første gang den næste version af Windows frem. Produktet har ikke endnu et navn og bliver omtalt som ”Windows 8”. Steven og Julie Larsen-Green vise den nye version af Windows frem på en tablets. Samtidig vise Mike Angulo en række prototyper, både tablets, bærbare og stationære, på Computex 2011 in Taipei.

Når Windows 8 afvikles på ”Touch” enheder som for eksempel Tablets, kører den nye brugersnitflade (som i virkeligheden er den nye ”Start knap”) i en fuldskærms modus der ligner et mix mellem Windows Media Center, Zune og den snitflade som Windows Phone 7 har. Med Windows 8 kommer også en udvidelse af hvad en PC er og hvilken hardware den kan afvikles på idet Windows 8 afvikles på processorer fra ARM, Intel eller AMD og på tablets i tilgift til meget ultraslanke bærbare, netbooks, stationære, TV, væg, arbejdsstationer og meget, meget mere.

Med den kommende version af Windows, introducerer vi også en ny måde at skrive applikationer (”apps”) på. Disse applikationer skrives lige som i Internet Explorer 9 ved hjælp af HTML5, CSS og Javascript. Denne nye måde er ikke tænkt som en erstatning for ”rigtig” kode og traditionelle applikationer, men som en måde at lave udnytte industristandarderne til at lave apps tiltænkt fuldskærmsafvikle på blandt andet mobile enheder, som tablet eller fuldskærms PC’er, som for eksempel Media Centers.

Steven annoncerede også at vi afholder en ”Build” konference i den 13-16 september i Anahem, Kalifornien hvor udviklere kan få syn for sagen.

Du kan læse mere her og se Julie demonstrere hvordan den kommende version af Windows komme til at se ud:

http://allthingsd.com/20110601/steven-sinofsky-talks-windows-8-and-more-at-d9-video/?refcat=d9

http://www.engadget.com/2011/06/01/microsoft-unveils-windows-8-tablet-prototypes/