Nyheder fra CES 2011 I Las Vegas

I starten af januar foregik den årlige forbrugerelektronikmesse, Consumer Electronics Show (CES), I Las Vegas. Messen er kæmpestor, støjende, frustrerende at navigere og samtidigt utroligt interessant. Mange leverandører benytter messen til både at vise nye produkter, forbedrede version af eksisterende produkter og sende ”prøveballoner” på produkter, der måske kommer på markedet i løbet af det kommende år.

Microsoft deltog igen i år, her er en kort opsummering af de vigtigste annonceringer fra messen:

Xbox 360

Det er officielt: 2010 var det største år i Xbox ‘ens historie. Introduktionen af Kinect og hits som “Fable III”. “Halo: Reach,” og en masse tilfredse Xbox Live har givet Xbox det bedste år nogensinde.

Ifølge det amerikanske researchfirma NPD, bød 2010 på følgende lyspunkter:

  • Antal solgte Xbox 360’er voksede med 42 % I forhold til 2009, hvilket gjorde Xbox til det hurtigst voksende spillekonsol i 2010.
  • I December 2010, var 3 af top 10 konsol spil titler til Xbox 360, inclusiv “Call of Duty: Black Ops,” “Assassin’s Creed Brotherhood” and “Kinect Sports.”
  • 50 millioner solgte Xbox 360 konsoller
  • 8 millioner solgte Kinect sensorer

Som nævnte ovenfor sluttede vi året med 50 millioner solgte Xbox 360 konsoller over hele verdenen siden lanceringen, 30 millioner aktive Xbox LIVE medlemmer og 8 million Kinect sensorer solgt i de første 60 dage på markedet. Det sidste betyder at Xbox Kinect har overhalet Apples iPad som det hurtigst sælgende elektroniske produkt nogensinde.

Microsoft annoncerede det nye Kinect Avatar, som kommer til Xbox 360 senere I år. Kinect Avatar bringer et nyt og spændende liv til din Avatar. Ved hjælp af ansigtsgenkendelse kan du nu også kontrollere din avatars ansigtsudtryk; Din Avatar vil følge alle dine bevægelse, gester og ansigtsudtryk og gøre det samme. Som alle ved er det talte ord den mindste del af en samtale. Nu kan du se videoer eller bare snakke med dine venner eller veninder uden at lægge bånd på dig selv. Du kan både smile, se sur ud, hæve øjenbrynene og fægte med armene, og dine venner kan se det via Xbox Live!

Windows Pc’er

Så er det på tide at skifte gear: Som du måske har set annoncerede Intel og AMD nye CPU’er. Det drejede sig om Intels nyeste Core i3/i5/i7 (“Sandy Bridge”), Atom (“Oak Trail”)  og AMD’s APU (”Fusion”). I tilfældet med både Core ixx og AMD ”Fusion” er der tale om CPU’er med indbyggede grafik ”kort”. For alle CPU’erne gælder det at de er reduceret i størrelse og varmeudvikling, men betydeligt forøgede i ydeevne! Det vil føre til mange spændende nye Pc’er i 2011, både Tablets, Media Center og mange andre formfaktorer. Du kan læse om nogen af dem på min blogpost her: (http://blogs.technet.com/b/bjarned/archive/2011/01/19/nyt-fra-ces-2011-nye-windows-based-pcer.aspx)

Tablets (nogen kalder dem Slates) fyldte meget på CES 2011 og Acer, Samsung, Toshiba, Asus og en række andre af vores partnere viste forskellige designs frem på CES. Fælles for dem alle er at de kører Windows 7, men derefter stoppede lighederne. Nogle var ultra kompakte baseret på Intels ATOM, andre var lidt større baseret på den mobile version af Intels nye Core i5, andre igen kunne bruges både med mus/tastatur, touch OG pen, og igen andre var konvertible Tablets med integreret tastatur. Alt I alt var der mange muligheder for at integrere disse I din normale Windows-baserede infrastruktur og samtidig begynde at drage nytte af den ekstra fleksibilitet som touch kan give!

En lidt mindre eksponeret nyhed var de kommende Media Center Pc’er baseret på Windows Embedded. I virkeligheden er det forkert at kalde dem Pc’er, det er i virkeligheden tale om set top bokse baseret Windows og på PC teknologi. Blandt andet viste Acer en frem.

Næste version af Windows kommer til at køre på både Intel, AMD og ARM CPUer

En anden særdeles spændende annoncering var at den kommende version af Windows bliver også bliver udviklet til Advanced RISC Machine (ARM), Dette kommer til at betyde at Windows vil være at finde på en række spændende formfaktorer, som har det til fælles at de et andet ydelse/strømforbrug forhold end PCer (stationære såvel som bærbare).  Samtidig viste Microsoft en række såkaldte System-on-a-chip (SoC) baseret både på ARM og Intel teknologi. SoC er en industribetegnelse, der i virkelighed dækker over at CPU, GPU og andre støttekredsløb integreres i en chip, dette kender vi blandt andet fra telefoner. Dette betyder, på samme måde som porteringen af Windows til ARM arkitekturen, at vi kommer til at se Windows baserede løsninger på et meget bredt spektrum af formfaktorer.